Bestuur laat beslissing Sportcommissie intact

In vergadering bijeen op 28 juni 2017 heeft het Bestuur van de Sectie Snooker besloten het beroep van De Pompadour te verwerpen en de beslissing van de Sportcommissie, inzake de promotie/degradatie Eredivisie, ongewijzigd te laten. 

29 juni 2017

Het beroep van de Pompadour was gericht tegen de uitleg van de sportcommissie van artikel 209, lid 2 en 3 van het reglement. 
Hieronder leest U het volledige besluit:

 

UITSPRAAK IN HET PROTEST VAN DE POMPADOUR

Het bestuur van de Sectie Snooker van de KNBB heeft het bezwaar ontvangen van Richard Vernimmen, teamleider van De Pompadour uit Breda.

 

De Sportcommissie heeft de uitslag van het NK teams ontvangen van de wedstrijdleider en op basis van deze uitslag een voor de Pompadour ongewenste beslissing genomen inzake de promotie naar de Eredivisie van CA Groningen en SC Utrecht. De Pompadour is van mening dat toepassing van artikel 209 zoals door de Sportcommissie uitgelegd niet juist is. Zij verzoeken dan ook het bestuur de Sportcommissie in het ongelijk te stellen en hen alsnog op te dragen een play-off te organiseren voor de door Hengelo geweigerde plek in de Eredivisie op te vullen.  

 

Het bestuur van de Sectie Snooker heeft alle aangevoerde argumenten van De Pompadour bekeken en gewogen, maar komt niet tot een andere conclusie dan de door de Sportcommissie aangevoerde uitleg van artikel 209.  Artikel 209, lid 2 geeft aan dat er een play off (het NK Teams) gehouden moet worden omdat er meerdere poules zijn in de eerste divisie. Artikel 209, lid 3 ziet volgens de Sportcommissie op de situatie dat geen van de kampioenen uit de eerste divisie wil promoveren (“het niet willen promoveren van een 1e divisie team”) of dat een niet-gedegradeerd team uit de Eredivisie. Het bestuur van de Sectie is van mening dat de Sportcommissie de reglementen correct heeft uitgelegd. En daardoor zal het Bestuur van de Sectie Snooker het beroep van De Pompadour moeten afwijzen.

Dat deze situatie voor De Pompadour (en Doetinchem) vervelende gevolgen heeft is ook voor het bestuur duidelijk. Mocht zich alsnog een team afmelden voor de Eredivisie dan zal er alsnog een Playoff volgen en dan zullen de teams die dit jaar gedegradeerd zijn uiteraard ook een uitnodiging ontvangen. Wel adviseert het bestuur de Sportcommissie om in het reglement voor het seizoen 2017-2018 dit artikel te herschrijven, zodat elke onduidelijkheid, die uit de formulering zou kunnen ontstaan, te voorkomen. 

Eredivisie/Topklasse KNBB Snooker
Volg ons online