KNBB sluit overeenkomst met CueScore

Gereputeerde partner uit Noorwegen gaat voor disciplines pool en snooker wedstrijdsoftware leveren

12 december 2016

De KNBB heeft CueScore als partner geselecteerd om voor de disciplines pool en snooker de wedstrijdsoftware te leveren.

CueScore uit Noorwegen ontwikkelt software waarmee wedstrijddata van alle wedstrijden in team en individuele competities van spelers worden vastgelegd en gedeeld kunnen worden in spelersprofielen. CueScore werkt al nauw samen met enkele andere nationale federaties.

Voor de KNBB betekent deze samenwerking niet alleen dat alle data van de gespeelde wedstrijden beschikbaar komt maar ook dat met deze data betere producten, diensten en livescores voor de spelers, wedstrijdorganisatoren, fans en zalen geboden gaat worden.

“Het team achter CueScore is heel enthousiast dat de KNBB hen als partner voor de software van pool en snooker heeft gekozen. Het maakt duidelijk dat wij op de goede weg zijn en dat wij goede software bieden.

Gedurende onze gesprekken met de KNBB beseften wij dat we veel gemeen hebben voor wat betreft de sportieve doelstellingen en we weten zeker dat we de KNBB hun doelen laten behalen met onze software.

Voor ons is het belangrijkste dat wedstrijddata beschikbaar komt voor spelers, fans en media en om de data in te zetten om de biljartsport te laten groeien. We kijken enorm uit naar de samenwerking met de KNBB en hoe we de data beschikbaar gaan maken voor de Nederlandse sport”.

Thomas Stavang Pedersen, CEO CueScore International AS

“Voor de doorontwikkeling van de pool- en snookersport in Nederland is het van groot belang dat de wedstrijddata van alle competities direct beschikbaar is en waarmee de KNBB nieuwe producten voor de spelers, fans en zalen kan ontwikkelen. CueScore heeft deze functionaliteit en hun bedrijfsfilosofie past goed bij de KNBB. Samen met de producten van CueScore is de KNBB in staat om de zalen te verbinden en om alle organisatoren van toernooien te ontzorgen.

Met Biljartpoint voor carambole en driebanden en CureScore voor Pool en Snooker is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan om voor alle spelers aansprekende wedstrijdsoftware aan te bieden. De KNBB ziet er naar uit om met CueScore samen te werken”.

Willem La Riviere, directeur KNBB

Snooker
Volg ons online