SC Hippo zelfs na verlies tegen BBSS nog op 1 in Landelijke Klasse Snooker

Reyerbo(y)s Ridderkerk boekt eerste seizoenszege

09 april 2024

Het Hilversumse SC Hippo 1 verloor zaterdag 6 april weliswaar van BBSS Hengelo/Doetinchem in de tiende ronde van de KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, maar blijft nog altijd ranglijstaanvoerder. Hekkensluiter Reyerbo(y)s raakte van de hatelijke nul af dankzij een 5-4 uitzege bij Snooker Q's in Ede.

 

Sc Hippo kreeg thuis een mix-opstelling over de vloer van BBSS Hengelo/Doetinchem. Een gouden greep, want de Hengelose troef Gerrie Siersema bleek te sterk voor de gastheren Eddy de Boer, Martin Brinks en Bobby Jahangir. Het Doetinchemse duo Pascal Sars en Sietse Oukes van combiteam BBSS verloor van De Boer en Brinks, maar wist wel te winnen van Jahangir, die drie keer met 1-2 het hoofd moest buigen. Dat bracht de eindstand op 4-5 in BBSS-voordeel. 

 

Bij 3-3 klopte Siersema De Boer, waarna Sars met longpots op de laatste kleuren van Jahangir won en de 3-5 een feit was. Brinks haalde het nog wel op roze van Oukes, maar de winst was toen dus al een prooi geworden voor de bezoekers. BBSS klimt zo naar de tweede plaats in de stand achter Hippo 1, dat één winstpartij meer achter zijn naam heeft.

 

De Groningse derby tussen Tasmanian Devils 2.0 en Cue Action Groningen ging met 2-7 naar de gasten. Ronald Rennen wist zijn drie partijen tegen Davith Denes Hiawatha, Johan Koops en Jules Dijcks allemaal te winnen, zij het met 2-1. Ook Kevin Slotboom en Dennis Krottje wonnen van Hiawatha, waarbij Krottje een 33-break maakte. Dijcks won wel van Slotboom en Koops van Krottje om de score voor de Devils iets draaglijker te maken.

 

Reyerbo(y)s uit Ridderkerk verloor zijn eerste acht partijen in deze competitie, maar slaagde er op bezoek bij Snooker Q's in Ede wel in om aan het langste eind te trekken, met 5-4. Q-kopman Martin Hazewinkel won weliswaar van Fausto Salis, René Boers en Rien Baak, maar de geroutineerde Sander Tierolf moest drie keer zijn meerdere erkennen in de gasten. Rob Schol won van Boers, maar dat kon de thuisnederlaag niet afwenden.

 

Een week eerder, op 30 maart, werden twee wedstrijden uit de negende ronde ingehaald. Die dag won SC Hippo 1 nog met 7-2 toen ze langs gingen bij Reyerbo(y)s in Ridderkerk. Martin Brinks won zijn duels met Boers, Salis en Baak. Eddy de Boer en oud-prof Roy Stolk bleven ook de baas over Salis en Baak, maar verloren allebei van een knap spelende Boers met 2-0.

 

SC Hippo 2 haalde thuis in Hilversum met 8-1 uit tegen Snooker Q's. Marco Eisinga, Maarten de Jong en Sandi Sabbo toonden weinig compassie tegen Martin Hazewinkel, Hijlko Soepboer en Rob Schol. Hazewinkel wist nog wel één punt op het bord te krijgen dankzij een 2-0 zege op Sabbo.

 

In de vertekende stand leidt SC Hippo 1 voor BBSS en Snooker Vlissingen, maar de Zeeuwen hebben nog drie inhaalwedstrijden tegoed. Op 13 en 20 april staan er diverse duels gepland, op zaterdag 11 mei volgt de volledige elfde speelronde.

 

 

10e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 6 april 2024 

SC Hippo 1 (Hilversum) - BBSS (Hengelo/Doetinchem) 4-5

Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) - Cue Action (Groningen) 2-7

Snooker Q's (Ede) - Reyerbo(y)s (Ridderkerk) 4-5

Snooker Vlissingen (Vlissingen) - SC Hippo 2 (Hilversum) uitgesteld, datum nog niet bekend

 

9e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24, zaterdag 30 maart 2024 

Reyerbo(y)s (Ridderkerk) - SC Hippo 1 (Hilversum) 2-7

SC Hippo 2 (Hilversum) - Snooker Q's (Ede) 8-1

Cue Action (Groningen) - Snooker Vlissingen (Vlissingen) 13 april

 

7e speelronde KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24 

Reyerbo(y)s (Ridderkerk) - Cue Action (Groningen) 20 april

Snooker Vlissingen (Vlissingen) - Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) 20 april

 

Stand KNBB Landelijke Klasse Snooker '23/'24 na 10 van de 14 speelronden

1. SC Hippo 1 (Hilversum) 10-7 (60-30)

2. BBSS (Hengelo/Doetinchem) 10-6 (36-36)

3. Snooker Vlissingen (Vlissingen) 7-6 (39-24)

4. Cue Action (Groningen) 8-5 (42-30)

5. Snooker Q's (Ede) 10-5 (42-48)

6. SC Hippo 2 (Hilversum) 9-3 (36-45)

7. Tasmanian Devils 2.0 (Groningen) 9-3 (31-50)

8. Reyerbo(y)s (Ridderkerk) 9-1 (28-53)

 

De stand in de KNBB Landelijke Klasse Snooker wordt bepaald door het aantal gewonnen individuele partijen, maar door het aantal winstpartijen per team. Je kunt dus beter drie keer winnen met 5-4, dan twee keer met 8-1 maar ook een match met 4-5 verliezen.

 

Tekst: Peter de Brie
Sfeerfoto: Corné Kuijpers


 

Competitie Snooker
Volg ons online